Dieta łatwostrawna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
(3)
Autor
Lange Ewa
(2)
Włodarek Dariusz
(2)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(1)
Boniecka Iwona
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Bzikowska-Jura Agnieszka
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Chmurzyńska Agata
(1)
Cianciara Dorota
(1)
Czabała Jan Czesław (1941- )
(1)
Czachor Agnieszka (1976- )
(1)
Czepczor-Bernat Kamila
(1)
Czerwonogrodzka-Senczyna Aneta
(1)
Dziubel Karolina
(1)
Galińska Elżbieta
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Głąbska Dominika
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Juruć Agata
(1)
Kargulewicz Angelika
(1)
Kluczyńska Sylwia
(1)
Kostecka Barbara
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław
(1)
Kucharska Katarzyna
(1)
Kuzaka Milena
(1)
Laudańska-Krzemińska Ida
(1)
Lewandowska Bianka
(1)
Michalski Mateusz
(1)
Mrozikiewicz-Rakowska Beata (1968- )
(1)
Myszkowska-Ryciak Joanna
(1)
Niemczyk Longin
(1)
Okręglicka Katarzyna
(1)
Olejniczak Dominik
(1)
Olszanecka-Glinianowicz Magdalena
(1)
Ostrowska Joanna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Pietruszka Barbara
(1)
Przekop Zuzanna
(1)
Rej-Kietla Anna
(1)
Sicińska Ewa
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Staniszewska Anna
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Szawłowski Andrzej W. (1949- )
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Słodkowski Maciej (1961- )
(1)
Ziemba Andrzej
(1)
Ziora Katarzyna
(1)
Ziółkowska Beata (1967- )
(1)
Zozulińska-Ziółkiewicz Dorota (1966- )
(1)
Łoboda Dorota
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dorośli
(2)
Dietetycy
(1)
Edukatorzy żywieniowi
(1)
Lekarze
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Temat
Kobieta
(2766)
Przyjaźń
(2419)
Miłość
(2348)
Rodzina
(2144)
Tajemnica
(2069)
Dieta łatwostrawna
(-)
Relacje międzyludzkie
(1465)
Śledztwo i dochodzenie
(1400)
Nastolatki
(1168)
Zabójstwo
(1070)
Magia
(937)
Uczucia
(902)
Rodzeństwo
(861)
Zwierzęta
(861)
Wybory życiowe
(852)
Dziewczęta
(758)
Małżeństwo
(691)
Dzieci
(651)
Sekrety rodzinne
(636)
Uczniowie
(602)
Trudne sytuacje życiowe
(600)
Relacja romantyczna
(586)
Literatura dziecięca polska
(579)
Policjanci
(571)
Życie codzienne
(557)
II wojna światowa (1939-1945)
(554)
Boże Narodzenie
(510)
Osoby zaginione
(489)
Polska
(479)
Podróże
(456)
Przestępczość zorganizowana
(427)
Psy
(419)
Ludzie a zwierzęta
(404)
Niebezpieczeństwo
(403)
Zakochanie
(397)
Zemsta
(395)
Pop
(393)
Uprowadzenie
(390)
Matki i córki
(372)
Koty
(370)
Poszukiwania zaginionych
(362)
Władcy
(356)
Humor
(354)
Chłopcy
(348)
Arystokracja
(343)
Wakacje
(336)
Marzenia
(334)
Żydzi
(334)
Dziadkowie i wnuki
(332)
Prywatni detektywi
(326)
Mężczyzna
(316)
Opowiadanie dziecięce polskie
(316)
Superbohaterowie
(315)
Dziecko
(306)
Ojcowie i córki
(306)
Spisek
(304)
Dziennikarze
(303)
Literatura polska
(302)
Wydawnictwa popularne
(299)
Ludzie bogaci
(297)
Polityka
(297)
Wychowanie w rodzinie
(294)
Zdrada
(291)
Śmierć
(285)
Czarownice i czarownicy
(284)
Wojna
(283)
Samotność
(280)
Opowiadanie dziecięce polskie – 21 w.
(279)
Walka dobra ze złem
(277)
Poezja polska
(271)
Historia
(264)
Kłamstwo
(258)
Wsie
(258)
1901-2000
(253)
Seryjni zabójcy
(252)
Stworzenia fantastyczne
(250)
Władza
(248)
Wydawnictwa dla dzieci
(243)
Krainy i światy fikcyjne
(240)
Szczęście
(240)
Studenci
(237)
Biografie
(236)
Szkoły
(234)
Język polski
(233)
Młodzież
(231)
Opowiadania i nowele
(229)
Pomaganie
(228)
Pisarze
(227)
Walka
(226)
Las
(223)
Literatura dziecięca
(219)
Poezja dziecięca polska
(210)
Kradzież
(207)
Książki dla małych dzieci
(205)
Duchy
(201)
Opieka nad zwierzętami
(197)
Przemoc
(197)
Strach
(196)
Wychowanie
(195)
Trauma
(193)
Dojrzewanie
(192)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Psychologia
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Dietetyka Odżywianie Odchudzanie Samoakceptacja Samokontrola Składniki odżywcze Makroskładniki Białka Tłuszcze Węglowodany Błonnik nierozpuszczalny Składniki mineralne Wapń Fosfor Potas Siarka Sód Chlor Magnez Żelazo Fluor Cynk Miedź Jod Mangan Selen Chrom Witaminy Witamina A Witamina D Witamina E Witamina K Witamina B Witamina B2 Witamina B3 Witamina B5 Witamina B6 Witamina B8 Witamina B9 Witamina B12 Witamina C Normy żywienia Dieta Dietoterapia Dieta łatwostrawna Dieta niskoenergetyczna Dieta niskocholesterolowa Dieta wysokobiałkowa Dieta niskobiałkowa Bilans żywności Stan odżywienia Edukacja żywieniowa Diety eliminacyjne Świadomość żywieniowa Dieta pudełkowa Edukacja prozdrowotna Model Dignana i Carra Diagnoza potrzeb Nauka Kolba Poradnictwo dietetyczne Dietoprofilaktyka Dieta śródziemnomorska Dieta mieszkańców Okinawy Dieta w cukrzycy Dietoterapia w otyłości Nadciśnienie tętnicze Choroba Parkinsona Otępienie Refluks żołądkowo-przełykowy Choroba układu sercowo-naczyniowego Zespól jelita drażliwego Prawo żywnościowe Unijne prawo żywnościowe Żywność Suplementy diety Artykuły rolno-spożywcze Przetwarzanie żywności Dystrybucja żywności Style jedzenia Jedzenie intuicyjne Jedzenie uważne Uczucia Jedzenie emocjonalne Psychologia odchudzania Motywacja w odchudzaniu Niezdrowe nawyki żywieniowe Wywiad motywujący Pomoc psychologiczna Poradnictwo psychologiczne Interwencja kryzysowa (psychologia) Psychoterapia Nutrigenetyka Nauka o lekach i o zdrowiu Polimorfizm genów Farmakoterapia Woda Napoje energetyzujące Herbata Etanol Mleko Soki Zdrowie publiczne Ustawa o zdrowiu publicznym Narodowy Program Zdrowia Profilaktyka zdrowotna Promocja zdrowia E-zdrowie M-health Kultura fizyczna Aktywność fizyczna Wysiłek fizyczny Choroby nowotworowe Rak jelita grubego Rak piersi Choroby neurodegeneracyjne Urazy sportowców Choroby układu krążenia Zakażenia dróg oddechowych Otyłość Terapia ruchowa Dieta redukcyjna Jadłowstręt Bulimia Bulimia nervosa Terapia interpersonalna Terapia poznawczo-behawioralna (CBT) Muzykoterapia Psychodrama Choroby tarczycy Cukrzyca typu II Choroby układu pokarmowego Wrzody żołądka i dwunastnicy Rak żołądka
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
skontrum
Książka
W koszyku
Temat
Polskie Towarzystwo Dietetyki Polskie Towarzystwo Diabetologiczne Cukrzyca Dietetyka Współwystępowanie chorób Diagnostyka insulinoodporności Cukrzyca typu 1 Cukrzyca typu LADA Cukrzyca typu 2 Choroby zewnątrzwydzielnicze trzustki Cukrzyca posteroidowa Powikłania cukrzycy Skład ciała Zapotrzebowanie energetyczne organizmu Całkowita przemiana materii Białka pożywienia Tłuszcze pokarmowe Kwas mirystynowy Kwas palmitynowy Kwas oleopalmitywny Kwas stearynowy Kwas oleinowy Kwas linolowy Kwas linolenowy Kwas eikozenowy Kwas arachidowy Nasycone kwasy tłuszczowe Węglowodany Indeks glikemiczny Błonnik pokarmowy Mikroskładniki pokarmowe Witaminy Woda Dieta śródziemnomorska Diety niskowęglowodanowe Błonnik zbożowy Czerwone mięso Kawa Produkty mleczne Zielona Herbata Piramida zdrowego żywienia Piramida aktywności fizycznej Dieta dash Dieta o niskim indeksie i ładunku glikemicznym Skrobia oporna Tłuszcze Warzywa Owoce Białka Dawkowanie insuliny Insulinoterapia Insulina bazowa Insulina posiłkowa Cukrzyca ciążowa Witaminy i składniki mineralne Ciąża Zalecenia poporodowe Choroba nerek Hiperglikemia Choroby tarczycy Tarczyca Nadczynność tarczycy Niedoczynność tarczycy Niedobór żelaza Selen Jod Cynk Dieta wegetariańska Dieta wegańska Celiakia Dieta bezglutenowa Produkty bezglutenowe Triada lipidowa Chylomikronemia na czczo Nasilona lipemia poposiłkowa Nadciśnienie tętnicze Niewydolnośc serca Leczenie żywieniowe Niealkoholowe stłuszczenie choroby wątroby Wartość energetyczna dieta Prebiotyki Probiotyki Aktywnośc fizyczna Witamina D Otyłość Napoje Dieta płynna Dieta półpłynna Dieta papkowata Dieta łatwostrawna Dieta ubogoenergetyczna Chirurgiczne leczenie cukrzycy Dieta ketogenna Dieta niskotłuszczowa Dieta makrobiotyczna Niedożywienie Suplementy pokarmowe Psychogenne zaburzenia odżywiania Diabulimia Objadanie się Diapresja Syndrom nocnego jedzenia Psychodietetyka Jedzenie Bodźce emocjonalne Głód Funkcje wykonawcze Funkcje poznawcze Leczenie żywieniowe diapresji Dieta sportowca Białko w sporcie Odżywki białkowe Redukcja dawki insuliny System CGM i FGM Jadłospis Niskokaloryczne substancje słodzące Aspartam Acesulfam K Alkohole cukrowe Fruktoza D-tagatoza Glikozydy stewiolowe E960 E951 E950 Syrop klonowy Mikroflora jelitowa Mikrobiom Dysbioza Mikrobioty Synbiotyki Leki Masa ciała BMI Zaburzenia metaboliczne Probiotyki jednoszczepowe Probiotyki wieloszczepowe Choroby towarzyszące
Gatunek
Cukrzyca jest aktualnie pierwszą niezakaźną pandemią świata, a rola leczenia dietetycznego wciąż niedoceniana. Książka powstała z potrzeby zebrania zasad żywienia osób z cukrzycą z uwzględnieniem różnych sytuacji klinicznych i chorób towarzyszących, na podstawie wieloletnich doświadczeń klinicznych i dydaktycznych wszystkich autorów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
skontrum
Książka
W koszyku
Forma i typ
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Odżywianie Nowotwór Metabolizm Programowanie żywieniowe Otyłość Profilaktyka zdrowotna Onkologia Zdrowie psychiczne Psychoonkologia Psychodietetyka Składniki odżywcze Żywieniowa profilaktyka Niedożywienie szpitalne Żywienie sztuczne Nowotwór złośliwy Anoreksja Wydatki energetyczne Kalotymetria pośrednia Żywienie drogą przewodu pokarmowego Żywienie pozajelitowe Domowe żywienie dojelitowe Opieka nad chorym Stomia odżywcza Rany pooperacyjne Odporność Terapia żywieniowa Przetoki przewody pokarmowego Żywienie dojelitowe Dokumentacja żywieniowa Onkologia dziecięca Wpływ żywienia Anabolizm Apetyt Autofagia Biodostępność Biotransformacja Dietoprofilaktyka Dietoterapia Diety przemysłowe Fitoestrogeny Gustometria Insulinoodporność Interwencja żywieniowa Kacheksja Katabolizm Ksenobiotyki Metabolm Metabolomika Mieszanka odżywcza Mikrobiota Miostatyna Nawyki żywieniowe Niedożywienie nowotworowe Nietolerancja pokarmowa Nitrozaminy Nutrigenetyka Obrót białek Osteopenia Osteoporoza Reakcja Maillarda Stan odżywienia Substancje dodatkowe Substancje immunoodżywcze Suplementy diety Techniki kulinarne Wyniszczenie nowotworowe Zaburzenia łaknienia Zaburzenia odżywiania Zachowania żywieniowe Zgłębnik Zmiany epigenetyczne Zwyczaje żywieniowe Przemiana materii Termogeneza Aktywność fizyczna Witamina A Witamina E Witamina D Witamina K Witamina C Witaminy B Wapń Fosfor Magnez Żelazo Cynk Miedź Selen Mangan Jod Enzymy cytochromu P450 Głodzenie Zaburzenia metaboliczne Przerzuty Proces immunoedycji Dieta śródziemnomorska Dieta wegetariańska Dieta japońska Dieta ketogenna Dieta niskoenergetyczna Mikrobiota jelitowa Żywność pochodzenia zwierzęcego Żywność pochodzenia roślinnego Żywnieniowe czynniki rakotwórcze Mykotoksyny Akrylamid Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne Apoptoza Palenie tytoniu Komórki nowotworowe Nikotyna Zanieczyszczenia powietrza Pyły zawieszone Smog Dioksyny Bisfenol A Mikroplastiki Nowotwory tarczycy Nowotwóry układu pokarmowego Nowotwory piersi Nowotwory jajnika Nowotwory płuc Nowotwory hematologiczne Leczenie otyłości Operacje bariatryczne Nowotwory jamy ustnej Nowotwory gardła Nowotwory krtani Rak przełyku Rak żołądka Rak jelita grubego Rak pęcherzyka żółciowego Rak trzustki Rak wątroby Rak płuca Rak piersi Rak trzonu macicy Endometrium Rak nerki Rak pęcherza moczowego Rak gruczołu krokowego Piramida Zdrowego Żywienia Węglowodany Błonnik pokarmowy Indeks glukemiczny Tłuszcz Białko Witaminy Składniki mineralne Związki nieodżywcze Związki polifenolowe Flawonoidy Kwercetyna HMGB1 Fitosterole Glukozynolany Probiotyki Postbiotyki Przetwarzanie żywności Obróbka wstępna Obróbka cieplna Obróbka warzyw Obróbka mięsa Żywność fermentowana Suplementacja Nowotwory skóry Nowotwory szyi Nowotwory głowy Nowotwory przełyku Nowotwory żołądka Nowotwory dwunastnicy Nowotwory jelita cienkiego Nowotwory jelita grubego Kwas foliowy Tłuszcz pokarmowy Przeciwutleniacze Nowotwory wątroby Alkohol etylowy Aflotoksyny Czerwone mięso Białe mięso Mleko Jaja Warzywa Owoce Kawa Nowotwory trzustki Nowotwory prostaty Nowotwory meskiego układu rozrodczego Mięso i produkty mięsne Produkty mleczne Likopen Ryby Izoflawony Zielona herbata Diety Nowotwory jąder Nowotwory nerek Chłoniaki Aminokwasy Radioterapia Chemioterapia Glikoproteiny Depresja Ból Eutanazja Kalorymetria pośrednia Przetoka odżywcza Arginina Glutamina Nukleotydy Agonia Preagonia Gojenie ran Zakażenie miejsca operowanego Odleżyny Diety polimeryczne Diety oligomeryczne Diety monomeryczne Diety specjalne Diety modułowe Diety cząstkowe Pierwiastki śladowe Elektrolity Woda Badania laboratoryjne Transtyretyna Transferryna 3-metylhistydyna Bilans azotowy Badanie składu ciała Bioimpedancja elektryczna Gastrojejunostomia Jejunostomia Gastrostomia Starość Geriatria Prehabilitacja Immunoterapia Zaburzenia odczuć smakowych Brak apetytu Nudności i wymioty Uczucie sytości Zapalenie jamy ustnej Zapalenie przełyku Biegunki Zaparcia Dieta łatwostrawna Medycyna alternatywna Żywienie Jedzenie (czynność)
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
skontrum
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej